The Google Analytics Nedir Diaries

Wiki Article

google analytics nedir

Her bir Internet sitesinin verileri, karşılaştırılan zaman aralıklarını yansıtacak şekilde değiştiği için, hangi Internet sitelerinizin daha fazla veya daha az trafik ve dönüşüm sağladığını görmek kolaydır.

Unutmayın ki, Google Analytics’in sunduğu verilere ilk açtığınız hesap değil başka hesaplar üzerinden de erişebilirsiniz. Ayrıca World-wide-web tasarımcınız, Internet geliştiriciniz, Search engine marketing uzmanınız ve Dijital Ajansınızın hesaplarına da yetki verebilir ve yetki seviyesini belirleyebilirsiniz.

Bunu bilmek istemez miydiniz? İşte bu rapor, sitenizin nerede ve nasıl keşfedildiğine dair veriler içerir. Örneğin; Facebook’taki bir linki mi tıklamışlar? Ya da, direkt web site advertını yazarak mı giriş yapmışlar? Özellikle yeni bir “landing website page” projesi oluşturduysanız, ya da sosyal medya paylaşımlarınızın performansını gerçek zamanlı olarak incelemek istiyorsanız, bakmanız gereken yer burasıdır!

Bunlara göre Analytics’in sağladığı temel verileri de şu araçlar üzerinden detaylandırabiliriz;

Bu işlemlerden sonra sayaç çalışmıyorsa bir yerde yanlış yaptınız demektir, tekrar kontrol ediniz. İzleme kodunuzun doğru çalıştığından emin değilseniz ayarlarınızı kontrol etmek için a veryşağıdaki bağlantıyı ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

Google Analytics, bu gibi verileri kullanarak World wide web sitenizin performansını anlamanıza, Web optimization stratejilerinizi oluşturmanıza ve sitenizin başarısını artworkırmanıza yardımcı olan önemli bir araçtır.

Google Analytics, etkinlikler terimini şu şekilde tanımlıyor: “World-wide-web sayfası ve ekran yüklemesinden bağımsız olarak izlenebilen kullanıcı etkileşimleri” Örneğin, kullanıcı sitenizden bir PDF indirmiş olabilir ya da bir video izlemiş olabilir.

Temel olarak, Google Analytics Internet siteleri ve sosyal ağlara ait verileri izlemenizi sağlar ve bu verilere dayalı önceden belirlenmiş ve özelleştirilebilir raporlar sunar.

Bir hesap oluşturduktan sonraki advertım hesaba giriş yapıp kuruluma devam etmeniz gerekmektedir. Tek yapmanız gereken, Google Analytics sayfasına gidip kurulum aşamalarını ilerletmek olacaktır. Detaylı bakarsak;

Google Analytics four entegrasyonuna ihtiyacınız varsa aşağıdaki link üzerinden vermiş olduğumuz hizmetle alakalı bilgi alabilir markanız özelinde teklif talebinde bulunabilirsiniz.

İçerik değişikliklerinin sayfalarınızı nasıl etkilediğini izlemek için iki farklı zaman aralığında bir sayfayı karşılaştırmanıza olanak tanır

Google Analytics'in sağladığı verilerin işlenmesi ve raporlanması süreci Google Analytics Nedir bir dizi aşamadan oluşmaktadır. Her şey, bir ziyaretçinin Google Analytics koduna sahip bir World wide web sitesini ziyaret ettiği andan başlar. Bu noktada, Google Analytics tarafından oluşturulan özel JavaScript kodları, kullanıcının Net sitesi üzerindeki tüm etkinliklerini izlemeye ve kaydetmeye başlar.

bulb icon Get smarter insights to enhance ROI. Uncover new insights and anticipate long term buyer actions with Google’s machine learning to get extra value out of your respective info.

Ardından siteyi bu araca tanıtmak amacıyla "Yönetici" sekmesine tıklayarak hemen altındaki "Mülk" seçeneğinden ilerleyerek "Yeni Mülk Oluştur" seçeneğine tıklamak gerekiyor. Ardından üstte bulunan "İzleme Kodu" alanından ilgili kod alınarak kodun Net sitesindeki uygun Google Analytics Nedir alana yerleştirilmesi gerekiyor. Daha detaylı olarak Google Analytics kurulumunu öğrenmek içwithin aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

Report this wiki page